Om migMitt namn är Vincent och jag är en självlärd bildkonstnär med ett hjärta som slår för livet under ytan.


Så länge jag kan minnas har jag alltid varit förtrollad av havet och jag har alltid älskat vatten.

Min kära mamma hade magknip varje gång vi badade eftersom hon mestadels bara såg mina fötter.
Född i Santiago de Chile men uppvuxen i Borlänge med närmsta vattendrag Dalälven, behövdes en rejäl dos fantasi för att förtrolla det brunsvarta vattnet till Medelhavets kristallklara undervattensparadis. Och jag hade just det... fantasi! För mig blev den brunsvarta Dalälven mitt Medelhav och det var där som jag på riktigt upptäckte livet under ytan. Även om det inte fanns speciellt mycket liv där i älven så räckte det gott och väl för mig just då.  Jag var ju i Medelhavet...
Under min uppväxt påverkades jag mycket av min favoritfilm Samson & Sally.  Den fick mig att inse människans destruktiva påverkan på havet och dess invånare. Förutom havet så älskade jag som barn att rita och måla. Jag kunde spendera timmar sittandes i mitt rum med pennan i handen.

Under min tonårstid förändrades mycket. Jag var en väldigt förvirrad ung man som kämpade med att ta reda på vem jag verkligen var. Medans mitt intresse för att rita och måla avtog helt så ökade mitt intresse för havet. Filmen Det stora blå stärkte mig och min fascination kring havets mystik höll mig uppe trots en svår tid. Havet blev som en tröst.
Efter många år fick jag äntligen möta Medelhavet på riktigt och sedan dess återvänder jag varje år. Det har blivit ett andra hem.

Med en enorm kärlek, respekt och tacksamhet för vad havet givit mig, vill jag nu, med ett återupptaget intresse för mitt skapande, bidra och hjälpa till med att bevara all världens hav på det lilla vis jag kan: genom att måla!
Jag hoppas att jag kan lyckas bidra till en nyfikenhet och en ökad medvetenhet om havets mångfald, variation och dess avgörande roll för allt liv på jorden.
Liksom jag en gång fångades av havets magi, hoppas jag att allt fler kan få chansen att tänka om och vilja bevara det mirakel som havet verkligen är.

Pengarna jag får in från försäljning av mina tavlor går därför delvis till Världsnaturfondens arbete för ett levande hav.

Tack för att du tar del av min hemsida!